USB laders

Voor veel elektrische apparaten die we dagelijks gebruiken is USB de standaard wijze van opladen geworden. Dit is handig want het stelt je in staat om verschillende apparaten met een enkele adapter op te laden. Hiervoor heb je een USB lader nodig. Met een USB lader kan je onder andere iPhones, iPads, laptops en Android telefoons en tablets opnieuw van stroom voorzien. een USB lader heeft meestal een standaard voltage van 5 volt. Je hoeft dus niet voorzichtig te zijn met de aankoop van een adapter omdat je bang bent dat de lader het apparaat kan beschadigen. Wel zijn er enkele dingen waar je op moet letten bij het kopen van een USB lader.

Gebruik van een USB lader

Vroeger had vrijwel iedere fabrikant van mobiele telefoons een eigen serie unieke adapters voor het opladen van het toestel. Zo kon je bijvoorbeeld met een Nokia adapter enkel telefoons van dit merk opladen. Een aantal jaren geleden is hier verandering ingekomen en sindsdien maken fabrikanten van mobiele apparaten gebruik van USB laders. Hierbij zijn nog wel twee varianten die gebruikt worden. Zo is er het standaard USB formaat en de mini-USB standaard. Bij het gebruik van een USB lader steek je in de adapter een kabel waar aan de ene kant een standaard formaat USB aansluiting zit en aan de andere kant een mini-USB aansluiting. De mini-USB wordt dan in de laptop, telefoon of tablet gestoken die je graag wilt opladen. Apple is nog een uitzondering op deze regel omdat zij voor hun apparaten nog weleens een speciale 30-pin USB kabel gebruiken. Wat betreft de techniek, voltage en ampère is het echter wel een USB kabel die dus ook met een USB lader van stroom voorzien kan worden.

Ampères en voltage USB lader

Een USB lader heeft een standaard aansluiting waar je alle verschillende USB apparaten mee kunt opladen. Je hoeft daarom niet perse op het merk van de USB oplader te letten bij het doen van een online aankoop. In de meeste gevallen zal het voltage van de lader 5 volt zijn. Dit is ook het geval bij alle USB laders die je hier vindt. Waar wel een verschil in kan zitten is het aantal ampère dat de adapter kan leveren. Deze specificatie is van belang omdat hiermee wordt bepaald hoe snel je een apparaat kunt opladen en hoeveel apparaten tegelijk. Hoewel je ieder mobiel apparaat met een USB lader kunt opladen, hebben sommige modellen andere eisen wat betreft het aantal ampères die nodig zijn om zo snel mogelijk op te kunnen laden. Voor de snelste oplaadtijd moet het aantal ampère van de lader evenveel of meer zijn dan het toestel nodig heeft. Wil je twee apparaten tegelijk opladen dan moet je de benodigde ampères van de apparaten bij elkaar optellen.

USB kabel bij je lader kopen

De meeste USB laders die je bij Adapters.nl kunt kopen zijn enkel de adapters die je in het stopcontact kunt steken. De USB lader stopcontact heeft in de meeste gevallen standaard geen USB kabel erbij geleverd. Dit betekent dus dat je vaak nog een aparte USB kabel moet kopen om in staat te zijn je telefoon, tablet of laptop op te kunnen laden. Vrijwel altijd moet dit een kabel zijn met aan de ene kant een standaard formaat en aan de andere kant een mini formaat USB aansluiting. De standaard formaat connector gaat in de adapter en de mini-USB in het apparaat dat opgeladen moet worden. Bij het kopen van een kabel voor je USB lader moeten nog een aantal punten in acht worden genomen. Zo kan je bijvoorbeeld het beste een kabel kiezen die niet langer is dan je perse nodig hebt. Het opladen zal namelijk beter en sneller gaan wanneer de kabel zo kort mogelijk is. In de meeste gevallen kunnen we ook stellen dat een dikkere kabel beter functioneert dan een dunner model.

USB lader iPhone, iPad of Android

De iPhone en iPad van Apple en de verschillende Android toestellen zijn enkele voorbeelden van apparaten waar mensen een USB lader voor nodig hebben. Hoewel het niet perse nodig is, kopen veel mensen een USB lader van het merk Apple voor de iPhone of een door Apple gecertificeerd model. Bij deze aankoop weet je immers zeker dat de adapter exact het aantal ampère levert dat de iPhone nodig heeft om snel weer een volle accu te hebben. Verschillende apparaten hebben namelijk een afwijkende vereiste van het aantal ampères dat deze nodig hebben om snel op te laden. Hieronder staan enkele richtlijnen die je als een indicator kan gebruiken bij het kopen van een USB lader.

  • iPhone - 1 ampère;
  • Android - 1.6 ampère;
  • iPad - 2.4 ampère.
Je kunt voor de apparaten ook een USB lader kopen met een lager aantal ampère. Echter hoe dichter het aantal bij het bovenstaande cijfer is hoe sneller het laden zal verlopen. In de specificaties staat overigens vaak mA wat staat voor milliampère. 1000 milliampère is 1 ampère.

Alles in één kit oplader met USB

Tussen de verschillende USB laders in ons assortiment staan ook enkele modellen die als een alles in één kit oplader werken. Deze lader heeft verschillende verlengstukken waardoor je hiermee diverse apparaten van stroom kunt voorzien. Een standaard USB lader heeft een euro stekker en een USB aansluiting. Deze modellen worden ook wel een USB thuislader genoemd omdat je deze thuis in het stopcontact steekt. Een alles in één kit heeft voor de stroomvoorziening vaak meerdere aansluitingen. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die je in de sigarettenaansteker van je auto kunt steken. Dit is natuurlijk handig als je vaak in de auto zit en in staat wilt zijn om ook hier je telefoon of tablet op te laden met een USB lader. De kit werkt op exact dezelfde manier als iedere andere USB lader. Echter in plaats van via het stopcontact heb je ook de optie om stroom via de sigarettenaansteker aansluiting van je auto te verkrijgen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een usb lader, heb je vragen over welke van onze usb laders te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Snelle levering en goede kwaliteit. Super tevreden over het product." 9,2
Uitstekend "Ik wist niet zeker welke adapter ik moest hebben, de klantenservice medewerker heeft mij uitstekend geholpen." 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links